23 maj 2022
19:00

Gustafs GoIF

Referat: Husby AIK - Gustafs GoIF

På en potatisåker i Husby socken möttes två obesegrade lag. Hemmalaget tar tidigt kommandot och pressar på utan att skapa några farligheter. I femte matchminuten har vi vårt första riktiga anfall som avslutas med att Montén via ribban får fram bollen till Måns Hadin som på volley sätter 0-1. Inte alls rättvist i det skedet. Tre minuter senare hittar Gustav fram till William med en inspark som William förvaltar på bästa sätt fram till 0-2. I anfallet efter så blir det ett litet missförstånd i vårt straffområde och Husby kan peta in 1-2. Två minuter senare slår Trumman en frispark nära mittlinjen som Montén når högst på och 1-3 är ett faktum. Efter målfyrverkeriet så svänger spelet fram och tillbaka. Båda lagen försöker spela fin fotboll men planens kvalitet gör att det blir en del felpass från båda sidor. I 22:a matchminuten så reducerar Husby igen och det ger bra energi till hemmalaget. Men det svänger snabbt i fotboll och endast tre minuter senare får Joel näta till 2-4 efter en vänsterhörna från William som Casper skarvar vidare. Inga fler mål blev det i första halvlek. Ett litet spelövertag till oss sett över hela första halvleken gör att siffrorna i halvtid inte är orättvisa.
I andra halvlek svänger spelet lite fram och tillbaka. Båda lagen skapar lite lägen som alla är resultatlösa. Ju längre matchen går desto grinigare blir hemmalaget. Både hemmalagets bänk och den stora publiken hjälper domaren att avgöra svåra situationer. Men inte ens det hjälper då vi i en tilltrasslad situation i motståndarnas straffområde lyckas få bollen i mål till en stabil ledning med 5-2. Joel petar fram bollen till Dogge som enkelt kunde rulla in bollen. Matchuret står vid 5-2-målet på 78 minuter. Målet gjorde inte grinigheten mindre men hemmalaget lyckades ändå mobilisera en kraftsamling de sista 12 minuterna. I den 83:e minuten for en hörna förbi Gustav och studsade olyckligt på Rosén in i mål. Den stabila ledningen kändes plötsligt lite darrande. Men en stabil laginsats sista minuterna räddade de tre poängen och slutresultat stannade vid 3-5.
Stärkta av segern bestämde laget att vi tar en extraträning imorgon.
Nästa match blir derby mot Säter måndag den 30/5 klockan 19:00 på Morbyvallen. Vi ses på Morby!